FOTO DEPILACIÓ - LÀSER DIODE

SISTEMES DE FOTO DEPILACIÓ

Com el seu nom indica la foto depilació és l'eliminació del pèl no desitjat emprant fonts de llum. Aquest terme engloba als dos grans sistemes: IPL i el LÀSER.

IPL O LLUM

 

Produeix una llum:

POLICROMÁTICA: diversos colors i diferents longituds d'ona.

POLIDIRECCIONAL: es desplaça en diverses direccions.

NO COHERENT:presenta divergència.

LÀSER

 

Produeix una llum:

MONOCROMÁTICA: D’un sol

color i una única longitud d’ona.

UNIDIRECCIONAL: es desplaça

en una sola direcció.

COHERENT: No presenta divergència.

COM ACTUA EL LÀSER DE DIODE

El pèl conté una substància anomenada melanina que és la responsable del seu color, aquesta es troba en major concentració en el fol·licle pilós. Quan la llum del làser incideix sobre el pèl, la melanina l'absorbeix transformant-la en calor. Destruint així aquest fol·licle sense alterar la pell i evitant que es regeneri.

FASES DE CREIXEMENT DEL PÈL

 

1ª ANÀGENA

L'arrel del pèl està unida a la papil·la. El pèl està en creixement i és quan presenta major quantitat de melanina i els gots sanguinis estan en íntima relació amb el fol·licle pilós. En aquesta fase, és quan la depilació serà més efectiva.

2ª CATÀGENA

Període de repòs de les cèl·lules matrius. L'arrel comença a separar-se de la papil·la.

3ª TELÒGENA

La papil·la desapareix, el bulb es queratinitza i el pèl cau.

Aproximadament 20% del pèl està en FASE ANÀGENA, és important no alterar la durada de les fases amb cap mètode d'arrencada, ja que allargaríem així el procés i el numero de sessions.

DURADA DEL CICLE DEL PÈL

LOCALITZACIÓ ANÀGENA TELÒGENA TOTAL MESOS
Espatlla 3-6 3-6 6-12
Cuixa 3-6 3-6 6-12
Braç 1-2 3-5 4-7
Aixella 3-4 2-3 7-9
Llavi superior 3-4 1-2 4-6
Engonals 2-3 3-4 5-7

*La FDA Americana defineix la Depilació Permanent com una pèrdua significativa i estable de pèl durant un període major al cicle de creixement natural del pèl.

5 BENEFICIS A DESTACAR

  1. Menys doloròs: Gràcies al seu capçal ultra refrigerat assolim una sessió més agradable
  2. Més segur: Només absorbim la llum necessària per l’eliminació del pèl
  3. Més eficaç: Dotat d’una sortida òptica, elimina el solapament. Millors resultats amb menys sessions
  4. Més ràpid: Velocitats de 1hz,2hz, 3hz y 4hz. Unes cames en 30 minuts
  5. Depilació inclòs durant l’estiu: Amb el sistema SFS (Ràfega) podem treballar amb persones amb la melanina activa durant tot l’any

DEPILACIÓ AMB CERA

Utilitzem 2 tipus de cera,(calenta i cera tèbia) tant un tipus com l'altra elimina el pèl d'arrel i el temps de creixement és més llarg que en altres tècniques. A més, amb el temps la quantitat de creixement de pèl disminueix i es fa més fi i feble.

La cera calenta la pots trobar en pastilles sòlides que es desfan a sotmetre-les a calor en un fonedor especial per a la depilació . S'aplica amb una espàtula de fusta i sempre a favor del creixement del pèl . No es recomana el seu ús en persones amb problemes de circulació i de varius i cal tenir molta cura on ens fem la depilació ja que hi ha centres que reutilitzen aquesta cera per a diferents clients. (en el nostre cas no reutilitzem la cera calenta).

La cera tèbia s'obté a través de la barreja de diferents resines i és possible aplicar-la tant amb la tècnica roll - on o amb espàtula . No implica irritació a la pell i no es pot reutilitzar d'aquesta manera ens evitem la desconfiança de la cera calenta . És recomanable la seva utilització per a persones amb problemes circulatoris. Aquest tipus de cera es retira amb bandes depilatòries especials que s'adhereixen a la cera aplicada anteriorment , aquesta banda ens ajuda a retirar la cera fàcilment i d'una sol estirada.

En aquests dos casos es recomana l'ús de talc abans de començar la depilació per eliminar la humitat de la pell , i després de la depilació s'ha d'aplicar un gel o crema per hidratar la pell per evitar les irritacions que es produeixen en ocasions després de eliminar el borrissol.

Per les seves característiques , es recomana l'ús de cera calenta per a zones íntimes com les engonals i les aixelles ja que s'aconsegueix una major dilatació del porus i una major adaptació a la zona.

Per realitzar una bona depilació es recomanable dos días abans fer una bona exfoliació de la pell per mantindre-la lliure d’impureses i evitar que quedin pels a dins.

No hem de pendre el sol ni abans ni desprès de la depilació ja que la pell està més sensible i la podem irritar mes.